Journalistpris

Fredag 27. september deler vi for tredje gang ut den årlige Tommel opp-prisen til en journalist som har belyst fattigdom og mennesker som opplever fattigdom med verdighet, respekt og på en nyansert måte.

Juryen har bestemt at vinneren av årets pris er Jon-Inge Hansen fra Varden, for sakene Hvorfor jobber så få somaliere? og De flykter til fred, frihet — og fattigdom. Gjennom to dyptgående artikler har han satt menneskene og problemstillingene de opplever i sentrum, og formidlet deres erfaringer fra ulike vinkler, med en sannhetssøkende objektivitet i bunn.  

I år har vi fått med oss varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam (Ap), til å dele ut prisen til den svært fortjente vinneren.

Utdelingen skjer på Soria Moria Hotell kokken 17:00, rett etter at vi har avholdt årets møte i Nordic Welfare Platform med våre samarbeidsorganisasjoner i Norden.

Timingen er ikke tilfeldig. Idéen om å opprette en pris for god journalistikk om fattigdom og ekskludering, ble født gjennom samarbeidet med våre søsterorganisasjoner i hele Europa, gjennom European Anti-Poverty Network (EAPN). Derfor er det naturlig at EAPN-medlemmene fra våre nærmeste naboland er tilstede, sammen med representanter fra våre fantastiske medlemsorganisasjoner.

Prisen skal sette fokus på journalistikk som løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap, og inkluderer dem i den offentlige samtalen. Dette er viktig for å bryte ned fordommer, og spre kunnskap om fattigdommens årsaker og konsekvenser i samfunnet rundt oss. Selv om tall og statistikk er nyttige for å følge utviklingen i ulikhet og fattigdom, mener vi at god journalistisk formidling, som viser ansiktene og historiene bak tallene, er langt mer effektivt for å spre kunnskap om fattigdomsproblemet.Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.