Nyhet

Årets Tommel opp-pris deles ut fredag 27. september

2. september 2019

Fredag 27. september deler vi for tredje gang ut den årlige Tommel opp-prisen til en journalist som har belyst fattigdom og mennesker som opplever fattigdom med verdighet, respekt og på en nyansert måte.

Juryen har bestemt at vinneren av årets pris er Jon-Inge Hansen fra Varden, for sakene Hvorfor jobber så få somaliere? og De flykter til fred, frihet — og fattigdom. Gjennom to dyptgående artikler har han satt menneskene og problemstillingene de opplever i sentrum, og formidlet deres erfaringer fra ulike vinkler, med en sannhetssøkende objektivitet i bunn.  

I år har vi fått med oss varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam (Ap), til å dele ut prisen til den svært fortjente vinneren.

Utdelingen skjer på Soria Moria Hotell kokken 17:00, rett etter at vi har avholdt årets møte i Nordic Welfare Platform med våre samarbeidsorganisasjoner i Norden.

Timingen er ikke tilfeldig. Idéen om å opprette en pris for god journalistikk om fattigdom og ekskludering, ble født gjennom samarbeidet med våre søsterorganisasjoner i hele Europa, gjennom European Anti-Poverty Network (EAPN). Derfor er det naturlig at EAPN-medlemmene fra våre nærmeste naboland er tilstede, sammen med representanter fra våre fantastiske medlemsorganisasjoner.

Prisen skal sette fokus på journalistikk som løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap, og inkluderer dem i den offentlige samtalen. Dette er viktig for å bryte ned fordommer, og spre kunnskap om fattigdommens årsaker og konsekvenser i samfunnet rundt oss. Selv om tall og statistikk er nyttige for å følge utviklingen i ulikhet og fattigdom, mener vi at god journalistisk formidling, som viser ansiktene og historiene bak tallene, er langt mer effektivt for å spre kunnskap om fattigdomsproblemet.

Flere nyheter: