EUROSHIP-logo

Torsdag 20. august deltok Velferdsalliansen EAPN Norway, ved daglig leder Honoratte BNN Muhanzi, i den norske referansegruppen i det nyoppstartede forskningsprosjektet EUROSHIP.

 

EUROSHIP er et internasjonalt forskningsprosjekt om hvordan ulikhet i sosialt medborgerskap kan motvirkes. Prosjektet vil gi ny komparativ kunnskap om hvor effektive velferdspolitiske tiltak er for å redusere fattigdom og sosial ekskludering i Europa. Videre har EUROSHIP som ambisjon å utvikle politikkanbefalinger om hvordan sosialt medborgerskap kan styrkes på både nasjonalt nivå og EU-nivå.

For å forstå hvilke utfordringer europeiske land og EU står overfor på dette feltet, vil forskergruppen blant annet:

  • undersøke betydningen av inntektssikringssystemet, inkludert sosialhjelpsordningene.
  • sette søkelys på erfaringene til tre utsatte grupper:
    • unge voksne med lav utdanning og usikker inntekt
    • arbeidere med omsorgsforpliktelser og svak posisjon på arbeidsmarkedet
    • eldre og funksjonshemmede med varige omsorgsbehov
  • undersøke virkningene av å innføre digital teknologi for å formidle sosiale tjenester, samt adressere problemer tilknyttet digitalisering i arbeidslivet.
  • analysere hvordan EU kan bidra til å minske ulikheten i sosialt medborgerskap i et geografisk sammensatt Europa med flere styringsnivåer (EU, nasjonalt, regionalt og lokalt nivå).

Forskningsresultatene vil også bidra til økt kunnskap om og videre gjennomføring av Den europeiske pilaren for sosiale rettigheter, som ble vedtatt i november 2017 for å skape nye og bedre sosiale rettigheter for EUs borgere.

 

Norsk referansegruppe

EUROSHIP er koordinert av OsloMet, ved prosjektleder Rune Halvorsen, og vil gå over tre år. Prosjektet startet opp i 2020, etter at universitetet fikk tildelt 3 millioner euro i midler fra EUs forskningsprogram.

Gjennom opprettelsen av og samarbeidet med nasjonale og europeiske referansegrupper, vil EUROSHIP-prosjektet kombinere forskningsbasert kunnskap med erfaringsbasert kunnskap. Velferdsalliansen EAPN Norway vil bistå prosjektet ved å delta i den norske referansegruppen. EUROSHIP vil kombinere flere metoder og datakilder, og Velferdsalliansens rolle er blant annet å bidra med erfaringsbasert kunnskap og innspill til utformingen av intervjuguide til livsløpsintervjuer av kvinner og menn med lav utdanning og inntekt.

Partnerne i EUROPSHIP er OsloMet (Norge), University of Milan (Italia), University of Tallinn (Estland), University of Hamburg (Tyskland), TÁRKI Social Research Institute (Ungarn), University of Florence (Italia), Autonomous University of Barcelona (Spania), Swiss Paraplegic Research (Sveits), University of Sussex (Storbritannia), og Social Platform (Belgia).

 

For mer informasjon om dette spennende prosjektet, se EUROSHIP sin nettside eller ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.