14246305

I dag, mandag 13. juni kan vi lese i VG at vi må forvente høyere levekostnader fremover. Velferdsalliansen EAPN Norway er bekymret for hvilke konsekveser dette vil ha for økonomisk utsatte grupper. 

I forrige uke kom Statisktisk Sentralbyrå med prognoser som ikke spår en spesielt lys fremtid for den økonomiske situasjonen. De forventer at matprisene vil fortsette å øke, at strømprisene allerede er på et høyt nivå og vil stige i fremtiden, og at vi kan forvente oss en dobbel renteøkning i juli. Dette kommer i tillegg til høye drivstoffpriser og generell kostnadsvekst i samfunnet. 

Norge er et land med gode forutsetninger for å takle vanskelige tider. Til tross for dette er det flere grupper som allerede kjenner på kostnadstrykket og som er bekymret for fremtiden. Barnefamilier, single, pensjonister, de med høye lån, uføre og mennesker med lav tilknytning til arbeidsmarkedet. 

I et sitat fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han at regjeringen er opptatt av disse gruppene: "Vi skal føre en politikk for rettferdig fordeling. Skattelettene skal komme til de med lavere inntekter. De med utsatt økonomi skal få rimeligere barnehager, billigere SFO og det blir lavere ferjetakster. Så har vi økt bostøtten og sosialstøtten. Og vi vil være spesielt oppmerksom på hvordan situasjonen til utsatte grupper utvikler seg fremover".

Velferdsalliansen EAPN Norway er derimot ikke like trygge på regjeringens innsats. For de som lever lønning til lønning er det idag lite rom for den økende prisveksten eller uforutsette hendelser. Dette kan velte privatøkonomien til mange som idag befinner seg på knivseggen. Vi opplever vage og lite forpliktende uttalelser som ikke fører til reelle lettelser 

 Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.