Overblikk

European Anti-poverty network (EAPN) arrangerer årlig såkalte “People experiencing povery” (PeP) møter. Årets møtet tar for temaet “Uholdbare levekostnader”. Velferdsalliansen EAPN Norway skal delta på årets PeP- møte i Brussel med tre delegater. Årets møte arrangeres den 29. og 30. november, og den 20.utgaven av European Anti-poverty network og sin første fysiske PeP-møtet etter pandemien. Dette blir Velferdsalliansen 17.deltakelse i PeP-møtene. 

EAPN og vårt samarbeid

Velferdsalliansen EAPN Norway og European Anti-poverty Network  stiftet et samarbeid i 2005. EAPN er europas største nettverk som bekjemper fattigdom og sosial eksklusjon. EAPN består av nasjonale, regionale og lokale organisasjoner og foreninger, og inkluderer frivillige organisasjoner og grasrot-grupper som sammen jobber mot fattigdom og sosial ekskludering. EAPN ble stiftet i 1990, og består i dag av 31 nasjonale frivillige organisasjoner og grasrot-foreninger, samt 13 europeiske organisasjoner. 

EAPN og deres medlemmer har samarbeider med EU for å bekjempe fattigdom på europeisk nivå, og ved å belyse og sette fokus på fattigdom og sosial eksklusjon  i Europa på EUs agenda. 

EAPN arrangerer årlige PEP-møter

Velferdsalliansen EAPN Norway har stilt med delegasjon og 2022 er vår 17.deltakelse.

EAPN med støtte fra  Europakommisjonen arrangerer årlig “ European people living in poverty” møter  (PEP-møter).  Deltakere på møtene er mennesker som har opplevd fattigdom innenfor EU og EFTA land. I møtene diskuteres det hvordan dagens politikk og regelverk påvirker hverdagen til mennesker i fattigdom. Andre deltakere på møtene er EU institusjoner, sosiale partnere, NGOer, akademia og andre relevante aktøter. 

Pep-møtene skal bidra til å oppnå EU mål om å bekjempe fattigdom i Europa ( (in the Social OMC, Europe 2020, Declaration of the 2010 EU Year to combat Poverty, Social Investment Package) ved å styrke stemmen til folk som opplever fattigdom og sosial eksklusjon.  

Årets EU PeP møte skal fokusere på de “uholdbare levekostnadene”  og holdes i Brussel 29-30.november.  Videre skal årets møte diskutere utfordringene og løsninger knyttet til de uholdbare levekostnadene som er skapt av multiple kriser vi har møtt på de siste årene: den økonomiske krisen, klimakrisen, krigen i Ukraina og effekten av koronakrisen. 

Fjorårets PeP-møte

Fjoråets tema var “ Recharging Social Europe”. Velferdsalliansen deltok på dette møtet. 

Under fjorårets møtet diskutere vi:

  1. Bolig og bosted
  2. Tilstrekkelig minimums inntekter/minstelønn
  3. Viktigheten av helsetjenester med god kvalitet
  4. Digitalisering og tilgangen på offentlige tjenester

 

Les mer om programmet herPersonvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.