Nyfattigdommen er den fattigdommen vi ser nordmenn i et relativt rikt land, slite med å forsørge seg selv. Dette tross en velferdsstat som er ment å være en sikkerhetsnett. 

Vårt land har skrevet en atikkel om nyfattigdom og statsbudsjettet. Regjeringen har funnet 20 millioner kroner ekstra som kan bevilges til å støtte hjelpeorganisasjoenr, dette er spesielt viktig ettersom matkøene er lengre enn noensinne. 

 

Daglig leder, Honoratte Muhanzi kommenterer på saken i vårt land:

 

Etter statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) oppsummering av hausten 2022 på tysdag, fekk Vårt Land snakke med regjeringssjefen om dei mange som no treng hjelp for å komme gjennom kvardagane – og høgtida som ventar.

– Kva tenkjer du om velferdsstatens evne til å ta hand om desse utfordringane?

– Det handlar om å sjå alvoret i den situasjonen dei er i, om å leggje til rette for at dei skal få den hjelpa dei treng for å klare seg, seier Støre.

Han vedgår at mange kan oppleve å få lite:

– Det er ikkje hjelp som gjer livet raust, men det skal ikkje vere usikkert om ein klarar å få endane til å møtast.

 

 

Artikkelen kan leses her.Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.