Ny ungdomsgaranti

Felipe F. Garcia

Velferdsalliansen EAPN Norway har kommet med høringssvar til forskriftsfesting av ny ungdomsgaranti.

Gratis barnehage, SFO og fritidskort/tilbud kan være til stor hjelp for unge som faller ut av skolen. På denne måten får alle en likeverdig mulighet til å delta på fritidsaktiviteter. Det kan styrke selvfølelsen til de unge, redusere sosiale forskjeller og skape et mer inkluderende samfunn. 

Å falle ut av videregående skole

Å gi mennesker som faller ut av videregående skole rett til fagopplæring i kombinasjon med skole og arbeids- og læringsplass kan ha en rekke positive effekter. Dette kan redusere frafallet i videregående skole, og det kan være lettere å lære når de får kombinere teori med praktisk arbeid. En praktisk tilnærming kan bidra til å øke motivasjonen for faget, og gjøre det enklere for ungdommer å fullføre utdanningen sin. Det kan også ha en positiv effekt på ungdommenes fremtidige yrkesliv. De kan få kunnskaper og erfaringer som kan være svært nyttige i arbeidslivet. 

Kvalifiserte ansatte i NAV

Ved å sikre god og individuell oppfølging av hver enkelt av ungdommene kan man bidra til å skape større likhet og rettferdighet i samfunnet. Å ha flere kvalifiserte veiledere i NAV kan sikre at ungdommer som er i fare for å falle utenfor skolen og arbeidslivet får den oppfølgingen de trenger for å komme seg videre. Ved å ha ansatte med høy kompetanse, kan man sikre at veiledningen og oppfølgingen tilpasses den enkeltes behov og forutsetninger. 

Jevn og tett oppfølging

En veileder i NAV kan være til stor hjelp for ungdommer som står i fare for å falle ut av skolen og arbeidslivet. Ved å ha jevn og god oppfølging av en veileder kan det bidra til at de få den støtten de trenger for å komme tilbake. Dette kan bidra til å skape større likhet i samfunnet, og sikre at alle får like muligheter til å lykkes og bruke sitt fulle potensiale.

Å forholde seg til en veileder

En fast veileder kan bidra til å skape en mer individuell og tilpasset oppfølging. En veileder som har fulgt ungdommene over tid kjenner deres styrker, utfordringer og interesser. En fast veileder over tid har større forutsetninger for å tilrettelegge for et løp som hjelper brukeren tilbake i jobb eller utdanning. Det kan også være vanskelig å forholde seg til veiledere som kan ha ulike metoder, og dette kan føre til at ungdommene mister tillit til systemet. 

 

Se hele høringssvaret under HøringsuttalelserPersonvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.