Pris for respektfull fattigdoms rapportering 

 

Velferdsalliansen, EAPN Norway skal for 3. gang i 2019 gi Tommel opp-prisen (journalistprisen) til en aktør som best belyser fattigdom og fattige med verdighet, respekt og på en nyansert måte.

Forskjellene og antallet fattige familier i Norge øker, de fattige føler og bærer på skam.

Vi opplever at konkrete fakta om fattigdom er lettere å formidle enn årsakene og konsekvensene fattigdom har for individet, og også enklere å håndtere generelt.

Bak de konkrete tallene og statistikk står det mennesker med ansikt og måten de omtales på i media/aviser påvirker opinionen.

Vi leter etter en journalist som skal bidra med å si og fremme noe som har betydning for folk som står utenfor på en verdig og respektfullt måte.

Journalisten skal være en som bryter ned stigma, formidler historier på en måte som gjør at de svakeste kan bli hørt og inkludert i samfunnet, og samtidig gjør deres virkelighet synlig gjennom å belyse bakgrunnen uten å formidle det som sosial pornografi.

Vi håper å få inn bidrag innen 15.mai til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Prisen er planlagt å utdeles 27.september.

Velferdsalliansen/ EAPN-European Anti-Poverty Network Norway

Tel: 0047 932 99 870Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.