Velferdsalliansen EAPN Norway skal i 2020 dele ut Tommel opp-prisen for fjerde gang, og ønsker å få inn så mange gode bidrag som mulig. Prisen skal gå til en journalist som har belyst fattigdom og mennesker som opplever fattigdom, med verdighet, respekt og på en nyansert måte. 

Kamzy og Jon Inge Hansen 002Prisutdelingen i 2019: Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam (Ap), delte ut Tommel opp-prisen til Jon-Inge Hansen fra avisa Varden.

Tommel opp-prisen skal oppfordre til satsing på journalistikk som løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap, og inkluderer dem i den offentlige samtalen. Dette er viktig for å bryte ned fordommer, og spre kunnskap om fattigdommens årsaker og konsekvenser i samfunnet rundt oss.

Selv om tall og statistikk er nyttige for å følge utviklingen innen ulikhet og fattigdom, mener vi at god journalistisk formidling, som viser ansiktene og historiene bak tallene, er langt mer effektivt for å øke bevisstheten rundt fattigdomsproblemet.

 

Hvem kan sende inn bidrag? Hva må sendes inn? Og hvilke bidrag vurderes?

Alle er velkomne til å sende inn forslag til mulige prisvinnere. Forslaget sendes inn på e-post, som må inneholde en direktelenke til bidraget som nomineres, eller et bidrag i filformat. Vi tar imot bidrag i alle medieformater – eksempelvis skriftlige artikler, radioprogram, podcast, TV-program, dokumentarfilm etc.

For at et bidrag skal vurderes som en mulig prisvinner må fattigdom være et sentralt tema. Det må gå tydelig fram når og hvor bidraget er publisert og hvem som har utarbeidet det.

 

Eksempel på en tidligere vinner

Fjorårets pris gikk til Jon-Inge Hansen fra Varden, for sakene Hvorfor jobber så få somaliere? og De flykter til fred, frihet – og fattigdom.

Juryen begrunnet valget med at han gjennom to dyptgående artikler satte menneskene og problemstillingene de opplever i sentrum, og formidlet deres erfaringer fra ulike vinkler med en sannhetssøkende objektivitet i bunn.

 

Har du eller noen du kjenner gjort et journalistisk arbeid som fortjener å nomineres til årets pris? Eller har du lest, sett eller hørt noe som fortjener en nominasjon?

Send inn et bidrag innen 10. august til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og merk e-posten «journalistpris».

Vi planlegger å dele ut årets pris den 17. oktober på Verdensdagen for avskaffelse av fattigdom.Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.