Nyhet

EMIN-bussen gjør rundreise i Europa

18. juni 2018

EMIN-bussen gjør en rundreise i Europa for å sette fokus på økonomisk verdighet for alle. Å ha en inntekt man kan leve av.

NOBODY DESERVES LESS, EVERYBODY BENEFITS!

Turen arrangeres av The European Minimum Income Network (EMIN). Nettverket består av alle EU-land + Island, Makedonia, Serbia og Norge https://emin-eu.net/about/

Bussen startet fra Europaparlamentet i Brüssel 24. april 2018 og har vært innom 32 land i løpet av 62 dager. NÅ KOMMER DEN TIL NORGE, verdens rikeste land. Den har som mål å gi mennesker MOT til å bygge et mer sosialt og rettferdig Europa. Vi må investere i de viktigste ressursene vi har: mennesker!

Bussturen er et symbol på at vi må stå sammen for et mer inkluderende Europa med mål om at alle mennesker skal oppleve verdighet og deltakelse i samfunnet.

Norge har ingen rettighetsfestet minsteinntekt. Norge har arbeidsfattigdom, noe som betyr at mange tjener dårlig og er fattige selv om de jobber hardt for å forsørge seg selv og sin familie.

Velkommen til Sirkustomta på Tøyen (Oslo):

Onsdag 20. juni fra kl. 11–15 for faglig program

Vi inviterer utvalgte forskere, politikere og organisasjoner til å diskutere arbeidsfattigdom, fordelingspolitikk og velferdsgoder i Norge i dag. Vi får også besøk av Vaffel-Gutta J

Vi må ha plass til alle i vårt samfunn – også de som tjener mindre enn andre!

Almost 119 million people, or 23.7 % of the EU population, are at risk of poverty or social exclusion. This is not inevitable, but the consequence of political choices.

Signér kampanjen: Følg denne koblingen og trykk på “sign the petition”: www.eminbus.eu.

Flere nyheter: