Nyhet

Intervju med vårt medlem, Fattig talt Ørland

8. juni ⋅ 2023

I 2022 hjalp Fattig Talt Ørland 4- 500 sambygdinger økonomisk. Dette er mange, når man legger til grunn at Ørland kommune har 10500 innbyggere.

Fattig Talt Ørland hjelper mennesker som av ulike årsaker har behov for hjelp. Midlene får de fra organisasjoner og mennesker som ønsker å bidra gjennom pengegaver. 

– Det vi ser at det er mest behov for gjennom året er mat. Vi får tilbakemelding om at det dessverre er barn som møter opp på skolen med tomme matbokser. Da hender det at lærere tar kontakt med oss, sier Grete Eid Johansen som er styreleder i Fattig Talt Ørland og politisk nestleder i Velferdsalliansen. 

 Mange tar også direkte kontakt med oss via vår Facebook-side. Vi har også et godt samarbeid med flere instanser i kommunen, fortsetter Eid Johansen.

Gaver til jul

Ved juletider har Fattig Talt Ørland et samarbeid med et kjøpesenter slik at de får hengt opp lapper med spesifikke ønsker på juletreet som står der. Det kan for eksempel stå «jente 10 år, puslespill». Da kan de som ønsker plukke ned en lapp og kjøpe det som står der, og legge igjen gaven i butikken der den ble kjøpt. Fattig Talt Ørland henter gaven i butikken, og deler den ut til forelderen som har ønsket dette i julegave til barnet sitt.

Hygge sammen med familien

Fattig Talt Ørland har også fått kjøpt inn lavvo, turutstyr, fiskestenger soveposer som de låner ut til familier. Det er ikke alle som har råd til å dra på dyre ferier, men med dette tilbudet har familier fortsatt mulighet til å skape en fin ferie. 

– Vi kan gjerne bidra med kontingenter til fritidsaktiviteter, billetter til kino eller gavekort på pizza og brus sammen med familien, avslutter Eid Johansen med å si. 

Flere nyheter:

Vedum gir og Vedum tar

I går presenterte finansminister Trygve Slagsvold Vedum årets reviderte statsbudsjett, og med det har han omsider avslørt hva...