Nyhet

Tommel opp-prisen 2021

Velferdsalliansen ⋅ 18. oktober 2021

Velferdsalliansen EAPN Norway gratulerer Nordlys med årets Tommel opp-pris! Samtidig vil vi rette en stor takk til alle som bidro med nominasjoner. Prisvinneren var ett av fem svært gode bidrag.
Bilde fra utdeling av Tommel opp-prisen 2021

Fredag 15. oktober 2021 delte Velferdsalliansen EAPN Norway ut sin Tommel opp-pris for femte år på rad i sammenheng med vår medlemssamling! Prisen skal oppfordre til satsing på journalistikk som på en verdig og respektfull måte løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap, og inkluderer dem i den offentlige samtalen. Selv om tall og statistikk er nyttige for å følge utviklingen innen ulikhet og fattigdom, mener vi at god journalistisk formidling, som viser ansiktene og historiene bak tallene, er langt mer effektivt for å øke bevisstheten rundt fattigdomsproblemet.

Årets pris går til Sissel Wessel-Hansen og Torgrim Rath Olsen ved Nordlys for sine artilkler om to familier fra Tromsø. Artikkelserien har bidratt til å synliggjøre både usynlige og ofte stigmatiserte grupper i samfunnet. Artiklene oppfattes ektefølt da historiene kommer direkte fra personer i utsatte grupper og forteller om egen fattigdom. Serien løfter stemmene og historiene til mennesker som opplever fattigdom og utenforskap på en god måte, og gir problematikken et ansikt.

Historier om fattigdom viser tydelig hva fattigdom gjør med hverdagsliv og status, og åpner opp for inkludering i den offentlige samtalen. Artikkelserien er et viktig bidrag til å bryte ned fordommer og spre kunnskap om fattigdommens årsaker og konsekvenser. Prisvinneren inntar en ydmyk og respektfull tilnærming, som gir en ærlig og nøktern beskrivelse av menneskene dette handler om.

Årets Tommel opp-pris ble overrakt av fylkesordfører i Viken Roger Rydberg (Ap). Før overrekkelsen holdt ordføreren et innlegg der han trakk frem betydningen av Tommel opp-prisen og viktigheten av å snakke om fattigdom for å bryte ned fordommer.

Velferdsalliansen EAPN Norway gratulerer Nordlys med årets Tommel opp-pris! Samtidig vil vi rette en stor takk til alle som bidro med nominasjoner. Prisvinneren var ett av fem svært gode bidrag.

Flere nyheter:

Vedum gir og Vedum tar

I går presenterte finansminister Trygve Slagsvold Vedum årets reviderte statsbudsjett, og med det har han omsider avslørt hva...