Høringssvar fra Velferdsalliansen EAPN Norway angående forslag til midlertidig forskrift om unntak fra aktivitetsplikt mv etter sosialtjenesteloven

Vi viser til forslag til midlertidig forskrift om unntak fra aktivitetsplikt mv etter sosialtjenesteloven, som ble sendt på høring 17.04.2020.

Velferdsalliansen EAPN Norway er et landsdekkende, politisk uavhengig samarbeidsnettverk av 18 organisasjoner, foreninger og grupper, som arbeider for å styrke posisjonen til økonomisk, sosialt, og rettslig vanskeligstilte. Vår visjon er et aktivt og inkluderende velferdssamfunn hvor ingen står utenfor. 

 

  • Vår innstilling

Samfunnet står på grunn av utbruddet av covid-19 i en ekstraordinær situasjon. Da er det viktig og nødvendig å ivareta mottakere av sosialhjelp og deltakere i kvalifiseringsprogram, slik det foreslås. Vi mener at forslaget – som skal sørge for at manglende aktivitet som følge av situasjonen ikke skal medføre redusert ytelse, stans i ytelse eller avbrudd i program – er avgjørende for målgruppen.

For de det er snakk om, er stønaden til livsopphold så sentral at å miste deler av den kan være katastrofalt. Det er også, som departementet påpeker, sentralt at lojal oppfølging av smittevernstiltak ikke skal straffe seg.  

Vi støtter forslaget og ser fram til at det vedtas.Personvern

Webdesign ©2016-19 Web Norge

Personvern og cookies

Denne erklæringen gjelder for Velferdsalliansen med tilhørende nettsider.

Hva er informasjonskapsler (“cookies”) og lokal lagring av data?
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagret data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:

Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
Gi deg relevant og tilpasset innhold
Måle og analysere trafikken på nettsidene

Endringer
Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på nettsiden. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på nettsiden.