Nyhet

Velkommen til vårt webinar om arbeidsinkludering

1. februar 2021

Velferdsalliansen inviterer til webinar 5. februar kl. 13.00 om hvilke grep som må til for å få bedre resultater når det gjelder arbeid og inkludering. Vi ser frem til engasjerende innlegg fra politikere og NAV om hva som må til for en mer vellykket arbeidsinkludering, og du er invitert til å delta!

Det er stor enighet mellom de politiske partiene og partene i arbeidslivet om at vi må ha mer arbeidsinkludering. Vi ser også at det gjøres mye bra arbeid av både NAV og arbeidsgivere, og det bevilges årlig 5 milliarder kroner til arbeidsmarkedstiltak.

Samtidig øker antallet langtidsledige, frafallsungdom og unge funksjonshemmede, og sysselsettingsgraden går ned. Vi ser at mange tiltak ikke når frem og at det har oppstått nye kasteballproblemer idet ansvaret for jobbsøk, oppfølging, avklaring, kontakt med arbeidsgivere og samarbeidspartnere har blitt overført til kortsiktige tiltak utført av eksterne tiltaksarrangører.

Velferdsalliansen inviterer derfor til webinar om hvilke grep som må til for å få bedre resultater når det gjelder å få alle som ønsker det inn i arbeid og utdanning. Velferdsalliansen har utarbeidet en handlingsplan mot fattigdom, der det er lagt avgjørende vekt på utdanning, opplæring og arbeidsinkludering. På webinaret vil vi presentere tiltak fra vår handlingsplan, og dermed belyse hvilke nye grep vi mener må til for å få bedre resultater når det gjelder arbeid og inkludering. I tillegg vil vi høre fra NAV og politikere i opposisjon og posisjon om hva de mener må til for en mer vellykket arbeidsinkludering.

 

Praktisk informasjon

Tid: 5. februar 2021, kl. 13.00–15.30

Sted: Zoom.  Meeting ID: 975 5673 1511.  Passcode: 936602.  Lenke: https://zoom.us/j/97556731511?pwd=Njlkd2wyTGdRaGZZSmlCNTVNK3EzZz09

Arrangør: Velferdsalliansen

 

Program

Kl. 13.00 – Velkommen ved Honoratte Muhanzi, daglig leder i Velferdsalliansen

Kl. 13.10 – Gjennomgang av Velferdsalliansens handlingsplan for arbeidsinkludering ved Honoratte Muhanzi og Kirsten Rytter, styremedlem i Forening for Sosialt Arbeid

Kl. 13.30 – Innlegg fra NAV og politikere

  • Kjell Hugvik, NAV
  • Margret Hagerup, Høyre
  • Bjørg Sandkjær, Senterpartiet
  • Lise Christoffersen, Arbeiderpartiet
  • Solfrid Lerbrekk, Sosialistisk Venstreparti

Kl. 14.10 – Diskusjon og spørsmål moderert av Arne Grønningsæter, styremedlem i Forening for Sosialt Arbeid

 

Webinaret tas opp. Hvis man er ukomfortabel med dette, kan man si fra på e-post til honoratte.muhanzi@velferdsalliansen.no.

Flere nyheter:

Møt opp 1. mai!

1. mai nærmer seg. Befinner du deg i Oslo denne dagen, kan du gå i tog med Velferdsalliansen...